img

TANGonline: Tango Partnering 

με την Εβελίνα Σαραντοπούλου

Η Εβελίνα μας λέει λίγα λόγια για το πρόγραμμα tango partnering

«Μέσα από την συνεργασία των παρτενέρ μαθαίνουμε περισσότερα πράγματα για τον εαυτό μας και τον ρόλο μας. 

Μπορεί ο τίτλος «ντάμα» και «καβαλιέρος» να δηλώνει την εξειδίκευσή μας μέσα στο ζευγάρι, δεν θα πρέπει όμως να εκθέτει την άγνοιά μας ως προς το κομμάτι του παρτενέρ μας, ή ακόμα χειρότερα, ως προς το σύνολο του ζευγαριού. 

Από τα πρώτα μαθήματα του tango partnering γίνεται κατανοητό πως όσο μένουμε εγκλωβισμένοι αποκλειστικά στον ρόλο μας δεν μπορούμε να ανεβάσουμε το χορευτικό μας επίπεδο. 
Και αυτό γιατί η γνώση και κατανόηση της λειτουργίας του ζευγαριού μας δίνει τα εφόδια να εκτιμούμε καλύτερα την κατάσταση και να επιλέγουμε πιο σοφά την αντίδρασή μας.
Στην πορεία των μαθημάτων θα εντυπωσιάσετε τον εαυτό σας και τον παρτενέρ σας με την βελτιωμένη αντίληψη και την πιο ώριμη αίσθηση που θα του προσφέρετε.»
 
Είναι ένα μάθημα για 2 ισότιμους παρτενερ: 2 ντάμες ή 2 καβαλιέρους ή 1 ντάμα και 1 καβαλιέρο. 

Οι δύο παρτενερ θα πρέπει να καθοδηγήσουν και να ακολουθήσουν, σε κινήσεις έξυπνα επιλεγμένες ώστε να εξοικειωθούν με τα χρήσιμα στοιχεια της τεχνικής κάθε ρόλου.

Το tango βελτιώνεται όταν οι παρτενέρ
- Μαθαίνουν να δουλεύουν την ίδια τεχνική
- Εντοπίσουν τις ουσιαστικές διαφορές που απαιτεί ο κάθε ρόλος 
- Εκμεταλλεύονται εύστοχα τις ομοιότητες που μοιράζονται οι δυο ρόλοι
- Εξερευνούν με υπομονή τις αρχές της ανταλλαγής ενέργειας και δράσης-αντίδρασης
- Καταλάβουν πώς να μοιράσουν την ευθύνη για την αρμονική κίνηση του ζευγαριού

Δεν πρόκειται για ένα μάθημα ανταλλαγής ρόλων που θα φέρει τα κορίτσια στην αμήχανη θέση να οδηγήσουν και τα αγόρια στην άχαρη θέση να ακολουθήσουν. 

Πρόκειται για ένα μάθημα που ξεκινάει αντιμετωπίζοντας τους χορευτές ως ΟΜΟΙΟΥΣ και χτίζει την κίνηση τους πάνω σε αυτή την ουδετερότητα στοχεύοντας στην κατανόηση της κίνησης σε βάθος για κάθε παρτενερ στον ρόλο του.

Το οφέλη του tango partnering για τους δυο παρτενέρ:

Οι ιδιαίτερες δεξιότητες της καθοδήγησης βελτιώνουν δραστικά τη δύναμη, την ισορροπία και τη σταθερότητα, την ικανότητα μετάδοσης προθέσεων και συναισθημάτων. 

Οι ιδιαίτερες δεξιότητες της ακολουθίας βελτιώνουν τη διαπραγμάτευση του χώρου του ζευγαριού, την αίσθηση της προετοιμασίας της κίνησης, την ελευθερία της ερμηνείας, την αύξηση της ελαστικότητας και ταχύτητας. 

Τα εργαλεία που κερδίζουμε από αυτήν τη μελέτη δημιουργούν πιο ολοκληρωμένους παρτενέρ και συνθέτουν το επόμενο επίπεδο επικοινωνίας και συνεργασίας μέσα στην αγκαλιά.


Το tango partnering στο παρελθόν του tango (από το μάθημα Tango Roots):

Πριν φτάσουν στη μαγική στιγμή να συναντηθούν, οι καβαλιέροι και οι ντάμες διαδάσκονταν χωριστά. 

Για λόγους κοινωνικούς, οι καβαλιέροι στα πρώτα μαθήματα ακολουθούσαν τα βήματα υπό την καθοδήγηση των πιο έμπειρων χορευτών. 

Περνούσαν στην καθοδήγηση των βημάτων πολύ αργότερα, αφού τους γινόταν ξεκάθαρο το ποια είναι τα δεδομένα από την πλευρά της ντάμας και ποιο είναι το ζητούμενο για τον καβαλιέρο.  

Οι προπονήσεις με άλλους καβαλιέρους συνεχίζονταν μέχρι την τελειοποιήση της κίνησής τους, αλλά και αργότερα σε πιο προχωρημένο επίπεδο υπό τη μορφή ανταλλαγής ιδεών. 

Παράλληλα, οι ντάμες μάθαιναν τις βασικές αρχές του tango μέσα στο σπιτι, συχνά από τη μητέρα τους ή άλλες γυναίκες του συγγενικούς/φιλικού περιβάλλοντος. 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ TANGonline

10€/Mάθημα
30€/ΜήναΗ συνδρομή μπορεί να καταβληθεί με 3 τρόπους:

- Με online τραπεζική συναλλαγή (μεταφορά) 
- Μέσω του λογαριασμού σας Paypal ή χρησιμοποιώντας χρεωστική/πιστωτική κάρτα 
- Με μετρητά στη σχολή

Fill out my online form.

Σας αρέσει αυτό που κάνουμε;

Αν ναι, βοηθήστε μας στο να διαδωθούν τα νέα μας με μία κοινοποίηση.

Σας ευχαριστούμε.