img

Tango On Focus: Εxplore, Ιmprove, Εnhance

Νέος Κύκλος Μαθημάτων - Κάθε Τετάρτη 20:00-21:30

με την Εβελίνα Σαραντοπούλου


Κάθε Τετάρτη 20:00-21:30 εστιάζουμε: 

• Στη διερεύνηση των εργαλείων που δημιουργούν τη δύναμη και τους χώρους μας (τεχνική, κινησιολογία, μοχλεύσεις, ροπές)

• Στη βελτίωση της σταθερότητάς μας, της κίνησής μας και της μουσικότητάς μας

• Στα σημεία που ενισχύουν την επικοινωνία με τον παρτενέρ μας και ενδυναμώνουν τις ερμηνευτικές μας ικανότητες

Σας προσκαλούμε στον επόμενο 2μηνο κύκλο θεματικών συναντήσεων για ντάμες και καβαλιέρους. Τεχνική, μουσικότητα, ερμηνεία, επικοινωνία αναλύονται και βελτιώνονται. Διαλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει

Συμμετοχή: 15€/μάθημα ή ενταχθείτε στον 2μηνο κύκλο μαθημάτων 85€/ 8 μαθήματα.

Πού θα εστιάσουμε τις επόμενες 8 εβδομάδες

  • 22 Ιανουαρίου: Πώς κερδίζουμε δυναμη και σταθερότητα από τη χρήση των γοφών μας. Η διαδικασία της γείωσης (discharge) και της δήλωσης της περιοχής μας (presence). 
  • 29 Ιανουαρίου: Πώς συσχετίζουμε τον άξονά μας με του παρτενέρ μας για πιο καθαρή επικοινωνία και όγκο στην κίνησή μας (ορια του άξονα, κοινη ισορροπία). Εφαρμόζοντας σε απλές κινησεις (πλανεος, πασαδας, σταυρώματα κτλ) 
  • 05 Φεβρουαρίου: Μουσικότητα ζευγαριών. Η έννοια της από κοινου κίνησης και της ερμηνείας μέσα στη αγκαλιά. Τεχνική προσέγγιση και αυτοσχεδιασμός (ανάλυση μυικού τόνου, δράσης αντίδρασης, συντονισμού, αλληλοσυμπληρωσης του ζευγαριού)
  • 12 Φεβρουαρίου: Η βαρύτητα ως εργαλείο για την αλλαγή δυναμικής. Ο ρόλος του κέντρου μας, των ποδιών, της αγκαλιάς. Πώς χρησιμοιποιούμε το σώμα μας για να επικοινωνήσουμε την επιταχυνση, επιβράδυνση, παύση, ξέσπασμα, ελαστικότητα κτλ. 
  • 19 Φεβρουαρίου: Contra balance και contra release. Το εκπληκτικό εργαλείο της αντίθετης κίνησης και εφαρμογή του σε γύρο, σακάδας και κινήσεις αντιστήριξης 
  • 26 Φεβρουαρίου: Πώς συγκρατούμε και ανανεώνουμε τη ροπή στον γύρο. Η ντάμα ως εργαλείο για τη δυναμική και τη σταθερότητα. Ανάλυση της γεωμετρίας της κίνησης και πού συνήθως γίνονται τα λάθη που μας ρίχνουν.
  • 04 Μαρτίου: Αυτοσχεδιασμός. Γιατί ο γύρος δεν είναι κύκλος και παραδείγματα γραμμικής ανάπτυξής του. Πώς ορίζουμε το σχήμα του γύρου και την ταχύτητά του. Τι συμβαίνει στην αγκαλιά και στα πόδια, ποιο το σημείο αναφορά μας για να μην χασουμε τη σύνδεσή μας με τον παρτενερ
  • 11 Μαρτίου: Το πιβοτ ως εχθρος της αγκαλιάς. Πού γίνονται τα λάθη που μας ρίχνουν και χαλάνε την αίσθηση μέσα στην αγκαλιά. Πώς να χρησιμοποιήσουμε το σπιράλ μας και διαφορετικές εκδοχές πίβοτ για ντάμες και καβαλιέρους

Λίγα Λόγια

Το TangOn Focus (TangoLab) by Evelina Sarantopoulou είναι μια διδακτικη προσεγγιση που καθοδηγει και εμπνεει τους χορευτες καθώς συνδέει αποτελεσματικά τις ανάγκες του leading και του following. Eκπαιδευει ντάμες και καβαλιέρους να αναγνωρίζουν τις δυνατότητες του σώματος τους, τις ευθύνες τους μεσα στην συνεργασία με τον παρτενερ, το πλαίσιο της ελευθερίας αλλά και της δέσμευσης που απαιτείται. Η επιτυχία του προγράμματος δεν είναι μόνο στις ασκήσεις! Είναι στην ανάλυση της αιτίας που προκαλεί την κίνηση, στην κατανόηση των αλυσιδωτων αποτελεσμάτων ανάλογα με τις ειδικές συνθήκες που το ζευγάρι χτίζει κάθε φορά, στην παράθεση γνώριμων παραδειγμάτων και στην μελέτη όσων πρέπει να επηρεάσουμε όταν θέλουμε να αλλάξουμε μουσικότητα, ταχύτητα, δυναμική, ελαστικότητα κτλ. Ατομική τεχνική και έλεγχος της κίνησης με διαφορετικές ποιότητες, μουσικότητα και επικοινωνία, βελτιώνονται δραστικά σε κάθε μάθημα.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: 6974067494

Σας περιμένουμε!

Ο Νέος μας Χώρος βρίσκεται: 

🌍 Νάκου 4, (ύψος Καλλιρρόης 30 / παράλληλη της Λ. Συγγρού) 
Περιοχή Μακρυγιάννη / Ακρόπολη, 11743, Αθήνα
https://goo.gl/maps/84q22C1xW4yrA1cw8

🚂Μετρό Συγγρού-Φιξ ή Ακρόπολη

TANGOLISTICO workshop με τους Θοδωρή & Ιωάννα
Θέμα: Directions to build a tango personality

📅 Κυριακή 26 Ιανουαρίου ⏰ 15:00-18:00

Λίγα Λόγια για το Σεμινάριο:

Διαλέξαμε συνειδητά  ένα από τα πιο δύσκολα, πολύπλοκα και εν μέρη "επικύνδυνα¨ θέματα που μπορεί να επιλεγούν για ένα σεμινάριο tango. 

Για αυτό - παρακαλούμε - διαβάστε με προσοχή τα παρακάτω:

Όλοι μας έχουμε σαν άνθρωποι τη δική μας προσωπικότητα και κανείς δεν μπορεί να μας ορίσει, καθορίσει το ποιοι είμαστε. 
Είμαστε αυτό που είμαστε, ότι κι αν σημαίνει αυτό.
Και αυτό σχετίζεται με το πως χορεύουμε.
Το συγκεκριμένο σεμινάριο, ως βιωματικό, θα βοηθήσει την αναζήτηση αυτή, κατά πόσο δηλαδή, αυτό που είμαστε σαν άνθρωποι το διαχειριζόμαστε με επικοδομητικά στο tango μας, εντός και εκτός πίστας π.χ. στο περιβάλλον μίας milongas.

↘️ Λόγω της ιδιαιτερότητας του σεμιναρίου ο αριθμός συμμετοχής θα είναι μόνο για 10 ζευγάρια, δηλαδή 20 άτομα.  
Τα ζευγάρια ΔΕΝ είναι απαραίτητο να είναι ζευγάρια στη ζωή ή στο tango, αλλά πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους ως ζευγάρια για να την καλύτερη λειτουργία του σεμιναρίου.  
Ακόμα και αν δεν έχετε σταθερό παρτενέρ θα πρέπει για αυτό το σεμινάριο να βρείτε κάποιον/α. 

Η δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να έχει γίνει έως την ↘️ Πέμπτη 23 Ιανουαρίουκαι αυτό γιατί πριν έρθετε στο σεμινάριο θα χρειαστεί να υπάρξει μία προεργασία. 
Όσοι και όσες δηλώσετε συμμετοχή θα λάβετε ένα email με ένα ερωτηματολόγιο το οποίο θα πρέπει να μας έχετε στείλει πίσω ΠΡΙΝ από το σεμινάριο. 
Το ερωτηματολόγιο σχετίζεται με τις απόψεις σας γύρω από το τι σημαίνει για σας το tango και δεν θα δημοσιοποιηθεί δημοσίως. 
Ας πούμε, ότι το ερωτηματολόγιο θέτει ερωτήσεις για τις οποίες θέλουμε να έχετε προβληματιστεί για τις απαντήσεις πριν από το σεμινάριο. 

Σε περίπτωση που θέλετε να συμμετέχετε παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα συμμετοχής
που θα βρείτε στo link: https://tangart.gr/post.asp?blog_Articles_id=22105

Η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη. 

↘️ Kόστος συμμετοχής: 20ευρώ/άτομο

Αυτή την Παρασκευή

και Κάθε Παρασκευή, πριν από την πράκτικα θα προηγείται μάθημα διάρκειας μία ώρας που θα αποτελεί και υλικό εξάσκησης για  την πράκτικα.Το μάθημα είναι για όλα τα επίπεδα και δεν χρειάζεται δήλωση συμμετοχής.

📅 Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 

το drop in Μάθημα θα γίνει από την Εβελίνα Σαραντοπούλου

⏰ Ανοιχτό Μάθημα 20:00-21:00 

⏰ Practica 21:00-24:00.

Κοστος Συμμετοχής: 

↘️ Μάθημα & Practica 5€, ↘️ μόνο Practica 3€  (Περιλαμβάνει καφέ/τσάι)

Μάθετε Περισσότερα

Αυτή την Κυριακή La Milonga del Barrio

και κάθε Κυριακή ⏰ 19:00-24:00

📅  Κυριακή 26 Ιανουαρίου στη μουσική επιμέλεια ο Gustavo Zimmermann

↘️ Κόστος Συμμετοχής: 5€ με κρασί/σαγκρία/χυμό/αναψυκτικό/energy drink 

🍽 Επίσης κάθε Κυριακή, διαφορετικός δάσκαλος ή μαθητής της TANGart μαγειρεύει ένα σπιτικό φαγητό. Οπότε ελάτε από νωρίς! 

Σας περιμένουμε στη νέα milonga της γειτονιάς μας!

Μάθετε Περισσότερα

💥 Προσφορά Για Νέες Εγγραφές:
🎁 1+1 Μήνας Ομαδικών Μαθημάτων Δώρο + 1 Μήνα Τεχνική Δωρεάν

22 Τμήματα: Νέων Αρχαρίων, Αρχαρίων με εμπειρία, Μεσαίων, Προχωρημένων και Τεχνικής. 

Κόστος Συμμετοχής σε Ομαδικά Μαθήματα: από 25€/Μήνα 

50% έκπτωση σε νέους/ες έως 25ετών 

Μάθετε Περισσότερα!

TANGart® - Tango Body Work

Το Tango Bodywork επανέρχεται φρέσκο και δυναμικό!

Kάθε Δευτέρα 19:00-20:00

Το tango body work συνδυάζει τεχνική tango και στοχευμένη εκγύμναση εστιάζοντας στις ανάγκες κίνησης που συναντάμε στο tango.

Το συστείνουμε σε όποιον θέλει να βελτιώση την κίνηση του αλλά και το κορμί του. 

 


Είσαι Νέος/α έως 25 ετών και θες να ξεκινήσεις Μαθήματα Tango?

Η TANGart δίνει τη δυνατότητα σε νέους και νέες που είναι έως και 25 ετών να παρακολουθήσουν μαθήματα tango με έκπτωση 50% στα μηνιαία δίδακτρα. 

 


Νεό Τμήμα Ισπανικών για Tango

Περιγραφή:
Προσεγγίζουμε την αργεντίνικη γλώσσα με στόχο την κατανόηση των στίχων και του ευρύτερου πολιτισμικού περιβάλλοντος που γέννησε το Tango. Ταχύρρυθμο πρόγραμμα ισπανικών εστιασμένο στην κατανόηση γραπτού και προφορικού λόγου.
Με την Ιωάννα Παπαχρήστου

Πιο αναλυτικά:

Πόσες φορές ευχήθηκες να μπορείς να καταλάβεις τους στίχους των κομματιών που χορεύεις? Πόσες φορές το έψαξες και κατάλαβες πως ήσουν ως τώρα «εκτός κλίματος» στο χορό σου?

Είναι πιο εύκολο απ’όσο πιστεύεις.

Φέτος δημιουργήσαμε για σένα ένα ταχύρρυθμο πρόγραμμα εκμάθησης ισπανικών με στόχο την κατανόηση της μοναδικής λαϊκής ποίησης και κουλτούρας του tango.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές/χορευτές tango με μηδενική ή αρχάρια εμπειρία στην ισπανική γλώσσα και περιλαμβάνει 6 μήνες διδασκαλίας (ομαδικά μαθήματα σε ολιγομελή γκρουπς, κάθε Τετάρτη, από Ιανουάριο μέχρι και Ιούνιο) και θα χρειαστεί από εσάς κάποια προσωπική μελέτη, για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και όχι επ’αόριστον. Στα μαθήματα θα μοιράζεται όλο το απαραίτητο υλικό για μελέτη, γλωσσικό και στιχουργικό, καθώς και ορισμένες σύντομες ασκήσεις για την εμπέδωσή του. Το μόνο που θα χρειαστείτε επιπλέον είναι ένα τετράδιο για τις σημειώσεις σας και πολλή καλή διάθεση!

· Για λόγους επιτυχούς παρακολούθησης, παρακαλείσθε να συμμετέχετε με τη μεγαλύτερη δυνατή συνέπεια στο σύνολο των μαθημάτων.

- Η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη.
Δηλώσεις συμμετοχής στο https://www.tangart.gr/tangolessons.asp

- Κόστος συμμετοχής:25€/μήνα

- Τηλ. επικοινωνίας 6983851228

Συμμετοχές μας στο εξωτερικό:

Αν σας αρέσουν τα ταξίδια και το tango, είναι μια πολύ καλή αφορμή να ταξιδέψετε μαζί μας στο εξωτερικό σε κάποιες στις εκδηλώσεις που μας προσκαλούν για να διδάξουμε ή/και για perfmormance ή για να παίξουμε μουσική ως tdj. 

Tango Weekend με την Εβελίνα Σαραντοπούλου!

Dance event in Chíos, Greece by Chios Tango on Saturday, January 25 2020


Theodore & Ioanna in London - Feb 2020 - Tango Amistoso | Tango Classes London

Theodore Georgedakis & Ioanna Papachristou are popular teachers from Athens, Greece. We are pleased to have them in London for the workshops. Please see below for the details of the workshops Description: The common compass of feelings in a milonga is actually the music.


Firenze Tango week-end con Alejandro Larenas & Marisol Morales


Sunny Tango Festival in Crete island, Greece, 25-28 June 2020

Dance event in Heraklion, Greece by Sunny Tango Festival in Crete island and 3 others on Thursday, June 25 2020 with 147 people interested and 43 people...


Ο Νέος μας Χώρος βρίσκεται: 

🌍 Νάκου 4, (ύψος Καλλιρρόης 30 / παράλληλη της Λ. Συγγρού) 
Περιοχή Μακρυγιάννη / Ακρόπολη, 11743, Αθήνα
https://goo.gl/maps/84q22C1xW4yrA1cw8

🚂Μετρό Συγγρού-Φιξ ή Ακρόπολη

⏰ Ωράριο Λειτουργίας Γραμματείας:
Καθημερινές: 20:00-23:00 
Σάββατο: 14:30-18:30 
Κυριακή: 19:00-23:00

☎️ 6975368713


🧶 Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την TANGart για τα μαθήματα και τις δραστηριότητες;
ℹ️ Μπείτε εδώ για πληροφορίες: www.tangart.gr


 
Mailing address: TANGart Athens, 4 Nakou str, Acropolis Area, Athens, Athens, Attica, 11742, GR