img

TangOn Focus 
explore, improve, enhance
Κάθε Τετάρτη 20:00-21:30 εστιαζουμε 
Στη διερεύνηση των εργαλείων που δημιουργούν τη δύναμη και τους χώρους μας (τεχνική, κινησιολογία, μοχλεύσεις, ροπές)
Στη βελτίωση της σταθερότητάς μας, της κίνησής μας και της μουσικότητάς μας
Στα σημεία που ενισχύουν την επικοινωνία με τον παρτενερ μας και ενδυναμώνουν τις ερμηνευτικές μας ικανότητες

Σας προσκαλώ στον επόμενο 2μηνο κύκλο θεματικών συναντήσεων για ντάμες και καβαλιέρους. Τεχνική, μουσικότητα, ερμηνεία, επικοινωνία αναλύονται και βελτιώνονται. Διαλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει (15€/μάθημα) ή ενταχθείτε στον 2μηνο κύκλο μαθημάτων (85€/ 8 μαθήμα)

Πού θα εστιάσουμε τις επόμενες 8 εβδομάδες

22 Ιανουαρίου -- Πώς κερδίζουμε δυναμη και σταθερότητα από τη χρήση των γοφών μας. Η διαδικασία της γείωσης (discharge) και της δήλωσης της περιοχής μας (presence). 

29 Ιανουαρίου – Πώς συσχετίζουμε τον άξονά μας με του παρτενέρ μας για πιο καθαρή επικοινωνία και όγκο στην κίνησή μας (ορια του άξονα, κοινη ισορροπία). Εφαρμόζοντας σε απλές κινησεις (πλανεος, πασαδας, σταυρώματα κτλ) 

05 Φεβρουαρίου – Μουσικότητα ζευγαριών. Η έννοια της από κοινου κίνησης και της ερμηνείας μέσα στη αγκαλιά. Τεχνική προσέγγιση και αυτοσχεδιασμός (ανάλυση μυικού τόνου, δράσης αντίδρασης, συντονισμού, αλληλοσυμπληρωσης του ζευγαριού)

12 Φεβρουαρίου – Η βαρύτητα ως εργαλείο για την αλλαγή δυναμικής. Ο ρόλος του κέντρου μας, των ποδιών, της αγκαλιάς. Πώς χρησιμοιποιούμε το σώμα μας για να επικοινωνήσουμε την επιταχυνση, επιβράδυνση, παύση, ξέσπασμα, ελαστικότητα κτλ. 

19 Φεβρουαρίου – Contra balance και contra release. Το εκπληκτικό εργαλείο της αντίθετης κίνησης και εφαρμογή του σε γύρο, σακάδας και κινήσεις αντιστήριξης 

26 Φεβρουαρίου – Πώς συγκρατούμε και ανανεώνουμε τη ροπή στον γύρο. Η ντάμα ως εργαλείο για τη δυναμική και τη σταθερότητα. Ανάλυση της γεωμετρίας της κίνησης και πού συνήθως γίνονται τα λάθη που μας ρίχνουν.

04 Μαρτίου – Αυτοσχεδιασμός. Γιατί ο γύρος δεν είναι κύκλος και παραδείγματα γραμμικής ανάπτυξής του. Πώς ορίζουμε το σχήμα του γύρου και την ταχύτητά του. Τι συμβαίνει στην αγκαλιά και στα πόδια, ποιο το σημείο αναφορά μας για να μην χασουμε τη σύνδεσή μας με τον παρτενερ

11 Μαρτίου – Το πιβοτ ως εχθρος της αγκαλιάς. Πού γίνονται τα λάθη που μας ρίχνουν και χαλάνε την αίσθηση μέσα στην αγκαλιά. Πώς να χρησιμοποιήσουμε το σπιράλ μας και διαφορετικές εκδοχές πίβοτ για ντάμες και καβαλιέρους

Λίγα Λόγια
Το TangOn Focus (TangoLab) by Evelina Sarantopoulou, «γεννήθηκε» το 2015 με σκοπό να αντιμετωπιστεί το αδύνατο σημείο των μαθημάτων τεχνικής γυναικών, η δυσκολία να κατανοήσουν οι χορευτές πώς να περάσουν την τεχνικη που διδάσκονται μεμονωμένα, στον χορο με τον παρτενερ τους. Το ασκησιολόγιο και το υλικό του ΤangOn Focus σχεδιάστηκε έτσι ώστε να ταιριάζει στις ρεαλιστικές συνθήκες χορού και να δίνει στους χορευτές τη συντομοτερη διαδρομη για την εφαρμογή της νέας πληροφορίας. 
Εκτοτε εχει ενθουσιασει οπου εχει παρουσιαστει και εχει αποκτησει ακολουθους σε ολη την Ελλαδα και το εξωτερικο. Μαδριτη (Ισπανια), Ναπολη Ρώμη (Ιταλια),Σόφια (Βουλγαρία) Ζαποροζια (Ουκρανια), Ισμιτ και Ανταλια (Τουρκια), Αλματι και Αστανα (Καζακσταν), Παφος Λευκωσια και Λεμεσος (Κυπρος), Πατρα Αλεξανδρουπολη Φλωρινα Λαρισα Κοζάνη Πρέβεζα και φυσικα Αθηνα (Ελλαδα), ειναι μερικες απο τις πολεις που ταξιδεψε τους τελευταιους μηνες. 
 
Η απλουστευμενη δομη των μαθημάτων του TangOn Focus έχει σαν στοχο την κατανοηση και ανάπτυξη των εργαλειων που διαθετουν οι χορευτές για την στηριξη τους, τη συνδεση τους με τα στοιχεια του χορου (σωμα, πατωμα, παρτενερ, μουσικη), τη μουσικοτητα και τη δημιουργικοτητα τους. 
Ειναι μια διδακτικη προσεγγιση που καθοδηγει και εμπνεει τους χορευτες καθώς συνδέει αποτελεσματικά τις ανάγκες του leading και του following. Eκπαιδευει ντάμες και καβαλιέρους να αναγνωρίζουν τις δυνατότητες του σώματος τους, τις ευθύνες τους μεσα στην συνεργασία με τον παρτενερ, το πλαίσιο της ελευθερίας αλλά και της δέσμευσης που απαιτείται. Η επιτυχία του προγράμματος δεν είναι μόνο στις ασκήσεις! Είναι στην ανάλυση της αιτίας που προκαλεί την κίνηση, στην κατανόηση των αλυσιδωτων αποτελεσμάτων ανάλογα με τις ειδικές συνθήκες που το ζευγάρι χτίζει κάθε φορά, στην παράθεση γνώριμων παραδειγμάτων και στην μελέτη όσων πρέπει να επηρεάσουμε όταν θέλουμε να αλλάξουμε μουσικότητα, ταχύτητα, δυναμική, ελαστικότητα κτλ. Ατομική τεχνική και έλεγχος της κίνησης με διαφορετικές ποιότητες, μουσικότητα και επικοινωνία, βελτιώνονται δραστικά σε κάθε μάθημα.
  
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: 6974067494


Ο νέος μας χώρος βρίσκεται: 
Νάκου 4 
(ύψος Καλλιρρόης 30/παράλληλη της Λ. Συγγρού)
Περιοχή Μακρυγιάννη/Ακρόπολη 11743, Αθήνα
Στάση Μετρό: Ακρόπολη ή Συγγρού Φιξ

Σας περιμένουμε!!

Fill out my online form.