img

Maestros Invitados  
Milongueando & Tango Comunicacion
- 18-20 Οκτωβρίου 2019: Corina Herrera & Pablo Alvarez
- 15-17 Νοεμβρίου 2019: Valencia Batiuk / El Motivo Tango 
- 13-15 Δεκεμβρίου 2019: Matias Facio 
- 10-12 Ιανουαρίου 2020: Alejandro Larenas & Marisol Morales

Maestros Invitados  

Η ιδέα ήρθε μέσα από την ανάγκη να καλέσουμε μία ομάδα προσεχτικά επιλεγμένων δασκάλων που θεωρούμε ότι έχουν να μεταδώσουν γνώσεις και εμπειρίες που οδηγούν στην ωρίμανση μία κοινότητας χορευτών. 
Όλοι οι δάσκαλοι που έχουν επιλεγεί για τον σκοπό του maestros invitados «μιλάνε την ίδια γλώσσα», είναι ενεργοί milongueros και επαγγελματίες δάσκαλοι και χορευτές και το πιο σημαντικό, κρατάνε ενεργούς δεσμούς με το Buenos Aires τόσο σε κοινωνικό, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.  

Έχοντας τούς δει σε διδακτική δράση, στόχος τους δεν είναι να εντυπωσιάσουν τον μαθητή, αλλά τον βοηθήσουν να μάθει και να προχωρήσει ένα βήμα παρακάτω. 

Το σύνολο των δασκάλων είναι άνθρωποι που γνωρίζουμε για σημαντικό χρονικό διάστημα και για αυτό είμαστε σίγουροι ότι είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή για να μεταφέρουν όλα όσα πιστεύουμε ότι χρειάζεται να έχει διδαχθεί κάποιος που ψάχνει κάτι πιο ουσιαστικό και περισσότερο από μία παραπάνω φιγούρα βημάτων στο tango. 

Tα θέματα έχουν επιλεγεί μετά από αρκετή κουβέντα και σκέψη με όλο το σύνολο των δασκάλων και είναι όλα “ένα και ένα” αφού το κάθε θέμα έρχεται και συμπληρώνει το προηγούμενο ή το επόμενο σαν μια αλυσιδωτή αντίδραση γνώσης. 

Στόχος του maestros invitados είναι να έρθει να φωτίσει πτυχές του tango που σχετίζονται με το πως δυναμώνει το tango μας στην ουσία και όχι π.χ. στην ποσότητα.

Ολοι οι δάσκαλοι που συμμετέχουν στο maestos invitados πιστεύουν ότι το tango  γίνεται καλύτερο όταν βοηθάς έναν μαθητευόμενο να καταλάβει τι υπάρχει «μέσα» στο tango και όχι απλά να του δείξεις ένα βήμα. 

Στόχος των σεμιναρίων είναι να δημιουργήσουν κίνητρο ώστε ο κάθε συμμετέχοντας να προχωρήσει σε μεγαλύτερο βάθος, πιο ενεργά σκεπτόμενος και σίγουρος για το πως το tango συνδυάζει ως βάση 
έκφρασης μία μοναδική και ιδιαίτερη κουλτούρα χορού. 

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που για πρώτη φορά στην κοινότητας μας γίνεται μία συντονισμένη προσπάθεια με δομή και εύρος χρόνου ανάπτυξης έχοντας κοντά μας τους κατάλληλους maestros  για το εγχείρημα. 

Λίγα λόγια για τη δομή των σεμιναρίων:

1. Το Tango Café είναι η ευκαιρία να γνωρίσουμε το κάθε συμμετέχοντα δάσκαλο του maestros invitados από κοντά πριν μπούμε στην τάξη για τα σεμινάρια μαζί του.
Πιστεύουμε ότι η γνωριμία σε προσωπικό επίπεδο είναι σημαντική τόσο για τους δασκάλους, τόσο και για τους συμμετέχοντες πριν ξεκινήσει το μάθημα ώστε όλοι να αισθάνονται πιο οικεία και προσιτά. 

Επίσης είναι μία ευκαιρία να γίνει μια παρουσίαση και συζήτηση γύρω από το tango και όσα μας προβληματίζουν, με απαντήσεις σε πιθανές απορίες και να μοιραστούμε εμπειρίες και προσωπικές ιστορίες που έχουν προκύψει μέσα από τα πολλά χρόνια ενασχόλησης του κάθε δασκάλου με το tango. 

2. Στην Αsistida Practica , δηλαδή σε μία καθοδηγούμενη πράκτικα από τους συμμετέχοντες δασκάλους θα έχουμε την ευκαιρία να δουλέψουμε σε κάποια ιδέα κίνησης ακούγοντας συμβουλές γύρω από το χορό μας. 

3. Τα σεμινάρια έχουν ως βάση μία σημαντική κεντρική ιδέα “milonqueando & tango comunicacion” που σημαίνει σε μία ελεύθερη απόδοση ορισμού το πως αναπτύσουμε το tango μας στο πραγματικο περιβάλλον της milongas και πως ενισχύουμε την ποιότητα επικοινωνίας με αυτόν/ήν που αγκαλιάζουμε για μία τάντα. 
 Όλα τα σεμινάρια είναι ομοιογενή ως προς την κεντρική ιδέα και όλοι δάσκαλοι θα αναπτύξουν τη δική τους διαδρομή σκέψης γύρω από αυτή την κεντρική ιδέα.   

Maestros Invitados VOL3
Milongueando & Tango Comunicacion
- 13-15 Δεκεμβρίου 2019: Matias Facio 

Πρόγραμμα:

Παρασκευή 13 Δεκεβρίου
20:00-21:00 Tango Café με τον Matias Facio
21:00-24:00 Αsistida Práctica 

Σάββατο 14 Δεκεβρίου

Σεμινάριο  1
Ώρα: 18:30-20:00  
Τίτλος:  Σύνδεση, αγκαλιά, μουσικότητα, περπάτημα. 
(Μέρος 1ο)
Θέμα: Βελτιώνουμε την επικοινωνία μας: πώς να χρησιμοποιούμε την τεχνική μας και την επαφή προς όφελος της επικοινωνίας στο ζευγάρι. 
Πληροφορίες και «τρικς» διευκόλυνσης και για τους δύο ρόλους.   

Σεμινάριο  2
Ώρα: 20:00-21:30
Τίτλος: Σύνδεση, αγκαλιά, μουσικότητα, περπάτημα. 
(Μέρος 2ο)
Θέμα: Μουσικότητα και επικοινωνία, πώς είναι αλληλένδετα και αλληλοβοηθούμενα. 

Κυριακή 15  Δεκεμβρίου

Σεμινάριο  3
Ώρα: 14:30-16:00
Τίτλος: Μεικτή Τεχνική (γυναικών & ανδρών) 
Θέμα: Περπάτημα και pivots και για τους δύο ρόλους.

Σεμινάριο  4
Ώρα: 16:00-17:30
Τίτλος: Βελτιώνουμε τις ικανότητές μας στον κοινωνικό χορό
Θέμα: Πλοήγηση στην πίστα και δημιουργικότητα. Πώς χορεύουμε σε πολύ γεμάτη πίστα. Εστιάζουμε πάνω στα βασικά που υποστηρίζουν έναν ποιοτικό κοινωνικό χορό.

Συμμετοχή:
1 Σεμινάριο 20 ευρώ 2 Σεμινάρια 30 ευρώ 4 Σεμινάρια 50 ευρώ
Τango Café + Practica Asistida: 7ευρώ
Practica Asistida: 5ευρώ 

Η συμμετοχή για τα σεμινάρια για να είναι έγκυρη πρέπει να γίνει έως και την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου καταβολή του 50% της συμμετοχής.
Η εξόφληση μπορεί να γίνει μέχρι και πριν την έναρξη του εκάστοτε σεμιναρίου.

Ο νέος μας χώρος βρίσκεται: 
Νάκου 4 
(ύψος Καλλιρρόης 30/παράλληλη της Λ. Συγγρού)
Περιοχή Μακρυγιάννη/Ακρόπολη 11743, Αθήνα
Στάση Μετρό: Ακρόπολη ή Συγγρού Φιξ
https://goo.gl/maps/84q22C1xW4yrA1cw8

Τηλ Επικοινωνίας 6975368713

Σας περιμένουμε!!
Θα χαρούμε να είστε μέρος αυτού του ιδαίτερου ταξιδιου!

Fill out my online form.

Λίγα λόγια για τον Ματίας:

Matias Facio
https://www.matiasfacio.com/blog/

Ο Matias άρχισε να χορεύει το τάνγκο το 1995 και από τότε είναι εντελώς βυθισμένος σε αυτό. Η πρώτη επαφή που είχε με το Tango ήταν στα πέντε του χρόνια, όταν ρώτησε τον παππού του, ποια μουσική ήταν εκείνη που άκουγε στο γραμματόφωνό του και τον έκανε να νιώθει μαγεμένος, είπε: είναι το Tango. Έτσι, ο Matias άρχισε να ακούει το Tango όταν ήταν 16 ετών και πολύ σύντομα είχε τα πρώτα του μαθήματα.
Τον Μάρτιο του 2002, το πάθος του για χορό και τη μελέτη του τανγκο τον έφερε στο Μπουένος Άιρες, όπου ανέπτυξε πλήρως το δικό του και μοναδικό στυλ, τον χορό του. Πολλοί δάσκαλοι τον ενέπνευσαν στην αρχή. Τέλος έκανε τον δικό του τρόπο, έναν τρόπο που ποτέ δεν σταματάει. Συνεχίζει να μαθαίνει. Συνεχίζει να βελτιώνεται. Κάθε βήμα που παίρνει είναι για τον ίδιο μια ευκαιρία να μάθει. Στο Μπουένος Άιρες, το μυαλό και η συνειδητοποίηση του σώματός του εμπλουτίστηκαν με άλλες τεχνικές χορών όπως οι Graham, Limon, Cunningham, Flying Low και Feldenkrais. Όλες αυτές οι ιδέες η τεχνική και οι έννοιες ήταν και αποτελούν μεγάλη έμπνευση για τον χορό του.
Το 2008 άλλαξε τη ζωή του και μετακόμισε στο Βερολίνο όπου ζει τώρα. 
(Επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.tangoschuleberlin.de για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητές του στο Βερολίνο.)
Έχει διδάξει tango για περίπου 18 χρόνια τώρα. 
Αν και έχει έδρα στο Βερολίνο, επισκέπτεται τακτικά τις κοινότητες του Tango σε ολόκληρο τον κόσμο, από την Ιαπωνία μέχρι τις ΗΠΑ.
Όταν Διδασκαλία ...
Ο Ματίας θεωρεί τη διδασκαλία ως μια διαδικασία βοήθειας στους μαθητές του, εστιάζοντας σε αυτό που χρειάζονται, απαντώντας στις ερωτήσεις τους δημιουργώντας για αυτούς μια μεγαλύτερη εικόνα όπου οι απαντήσεις έρχονται περιστοιχισμένες από σημαντικές  πληροφορίες σχετικές με το νόημα, το στυλ και την ιστορία.
Βασίζει τη διδασκαλία του σχετικά με την ευαισθητοποίηση του σώματος, την κατανόηση της χρήσης της αγκαλιάς και της σύνδεσης, την κατανόηση της μουσικής ερμηνείας και του αυτοσχεδιασμού ως τον πραγματικό τρόπο έκφρασης.
Σίγουρα πιστεύει ότι υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να εξηγηθούν για το Tango Argentino ... Αυτό τον κρατάει να κάνει αυτό που έχει γίνει το κύριο ταξίδι ζωής του.