img

Ποια είναι η ιδέα πίσω από το maestros invitados.

Η ιδέα ήρθε μέσα από την ανάγκη να καλέσουμε μία ομάδα προσεχτικά επιλεγμένων δασκάλων που θεωρούμε ότι έχουν να μεταδώσουν γνώσεις και εμπειρίες που οδηγούν στην ωρίμανση μία κοινότητας χορευτών. 
Όλοι οι δάσκαλοι που έχουν επιλεγεί για τον σκοπό του maestros invitados «μιλάνε την ίδια γλώσσα», είναι ενεργοί milongueros και επαγγελματίες δάσκαλοι και χορευτές και το πιο σημαντικό, κρατάνε ενεργούς δεσμούς με το Buenos Aires τόσο σε κοινωνικό, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.  

Έχοντας τούς δει σε διδακτική δράση, στόχος τους δεν είναι να εντυπωσιάσουν τον μαθητή, αλλά τον βοηθήσουν να μάθει και να προχωρήσει ένα βήμα παρακάτω. 

Το σύνολο των δασκάλων είναι άνθρωποι που γνωρίζουμε για σημαντικό χρονικό διάστημα και για αυτό είμαστε σίγουροι ότι είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή για να μεταφέρουν όλα όσα πιστεύουμε ότι χρειάζεται να έχει διδαχθεί κάποιος που ψάχνει κάτι πιο ουσιαστικό και περισσότερο από μία παραπάνω φιγούρα βημάτων στο tango. 

Tα θέματα έχουν επιλεγεί μετά από αρκετή κουβέντα και σκέψη με όλο το σύνολο των δασκάλων και είναι όλα “ένα και ένα” αφού το κάθε θέμα έρχεται και συμπληρώνει το προηγούμενο ή το επόμενο σαν μια αλυσιδωτή αντίδραση γνώσης. 

Στόχος του maestros invitados είναι να έρθει να φωτίσει πτυχές του tango που σχετίζονται με το πως δυναμώνει το tango μας στην ουσία και όχι π.χ. στην ποσότητα.

Ολοι οι δάσκαλοι που συμμετέχουν στο maestos invitados πιστεύουν ότι το tango  γίνεται καλύτερο όταν βοηθάς έναν μαθητευόμενο να καταλάβει τι υπάρχει «μέσα» στο tango και όχι απλά να του δείξεις ένα βήμα. 

Στόχος των σεμιναρίων είναι να δημιουργήσουν κίνητρο ώστε ο κάθε συμμετέχοντας να προχωρήσει σε μεγαλύτερο βάθος, πιο ενεργά σκεπτόμενος και σίγουρος για το πως το tango συνδυάζει ως βάση 
έκφρασης μία μοναδική και ιδιαίτερη κουλτούρα χορού. 

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που για πρώτη φορά στην κοινότητας μας γίνεται μία συντονισμένη προσπάθεια με δομή και εύρος χρόνου ανάπτυξης έχοντας κοντά μας τους κατάλληλους maestros  για το εγχείρημα. 

Λίγα λόγια για τη δομή των σεμιναρίων:

1. Το Tango Café είναι η ευκαιρία να γνωρίσουμε το κάθε συμμετέχοντα δάσκαλο του maestros invitados από κοντά πριν μπούμε στην τάξη για τα σεμινάρια μαζί του.
Πιστεύουμε ότι η γνωριμία σε προσωπικό επίπεδο είναι σημαντική τόσο για τους δασκάλους, τόσο και για τους συμμετέχοντες πριν ξεκινήσει το μάθημα ώστε όλοι να αισθάνονται πιο οικεία και προσιτά. 

Επίσης είναι μία ευκαιρία να γίνει μια παρουσίαση και συζήτηση γύρω από το tango και όσα μας προβληματίζουν, με απαντήσεις σε πιθανές απορίες και να μοιραστούμε εμπειρίες και προσωπικές ιστορίες που έχουν προκύψει μέσα από τα πολλά χρόνια ενασχόλησης του κάθε δασκάλου με το tango. 

2. Στην Αsistida Practica , δηλαδή σε μία καθοδηγούμενη πράκτικα από τους συμμετέχοντες δασκάλους θα έχουμε την ευκαιρία να δουλέψουμε σε κάποια ιδέα κίνησης ακούγοντας συμβουλές γύρω από το χορό μας. 

3. Τα σεμινάρια έχουν ως βάση μία σημαντική κεντρική ιδέα “milonqueando & tango comunicacion” που σημαίνει σε μία ελεύθερη απόδοση ορισμού το πως αναπτύσουμε το tango μας στο πραγματικο περιβάλλον της milongas και πως ενισχύουμε την ποιότητα επικοινωνίας με αυτόν/ήν που αγκαλιάζουμε για μία τάντα. 
 Όλα τα σεμινάρια είναι ομοιογενή ως προς την κεντρική ιδέα και όλοι δάσκαλοι θα αναπτύξουν τη δική τους διαδρομή σκέψης γύρω από αυτή την κεντρική ιδέα.   

Λίγα λόγια για την Βαλένθια:

Η Βαλένσια γεννήθηκε στο Μπουένος Άιρες, σε ένα σπίτι όπου ακούστηκαν μόνο τάνγκο.
Χορεύει για όσο καιρό μπορεί να το θυμηθεί, αλλά ξεκίνησε την εκπαίδευσή της όταν ήταν 18 ετών.

Αναπνέει μέσα στο tango για περισσότερα από 25 χρόνια. 
Έμαθε κοντά στους Osvaldo Zotto, Graciela Gonzalez, Gustavo Naveira, Fabián Salas και Mariano Chicho Frúmboli. 
Μεγάλο μέρος της ζωής της το έζησε στις milongas, μαθαίνοντας όλο και περισσότερα σε κάθε tanda, χορεύοντας με τους παλιούς milongueros, αλλά και από τους νεοφερμένους. 

Η Βαλένσια διδάσκει από τη δεκαετία του '90. 
Έχει αναπτύξει την παιδαγωγική της μέσα από αυτά τα χρόνια διδασκαλίας, αλλά και μέσω ομάδων που επικεντρώνονται στην πρακτική, τη μελέτη και την έρευνα. 
Πιστεύει ότι η διδασκαλία κρατά τον χορό ζωντανό και κρατά τους χορευτές στον πυρήνα του μετασχηματισμού του. 
Η διδασκαλία της παραμένει συνδεδεμένη με αυτή την αδιάκριτη αξία, τον ανεξάντλητο δεσμό της αγκαλιάς.

Η Βαλένσια είναι διοργανώτρια από το 2004 τού ιστορικού El Motivo Tango στο Club Villa Malcolm, στο Μπουένος Άιρες, μαζί με τη Dina Martínez και τη Luciana Valle. 
Το El Motivo είναι αναπόσπαστο κομμάτι του tango στο Buenos Aires. 
Σε αυτόν τον χώρο γίνεται μία από τις πιο σημαντικές πράκτικας στον κόσμο με συμμετέχοντες από τους πιο σημαντικούς maestros σε παγκόσμιο επίπεδο με στόχο την ανταλλαγή ιδεών.
Παράλληλα σε αυτό τον χώρο διδάσκει, σε εβδομαδιαία κανονικά μαθήματα, από αρχάριους έως προχωρημένους και θεματικά σεμινάρια.

15-17 Νοεμβρίου 2019: 
Valencia Batiuk / El Motivo Tango 


Πρόγραμμα:

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου

20:00-21:00 Tango Café με την Valecia Batiuk
21:00-23:30 Αsistida Práctica 

Σάββατο 16 Νοεμβρίου

Σεμινάριο  1
Ώρα: 17:00-18:30 
Τίτλος: Η εμπειρία της αγκαλιάς.  
Θέμα: Πώς υποστηρίζουμε τη σύνδεση ενώ είμαστε εν κινήσει. 

Σεμινάριο  2
Ώρα: 18:30-20:00  
Τίτλος: Γύρος με κοινό άξονα

Σεμινάριο  3
Ώρα: 20:00-21:30
Τίτλος: Σπιράλ. 
Θέμα: Στρέψη και περιστροφή. Από το ocho στο planeo

Κυριακή 17 Νοεμβρίου

Σεμινάριο  4
Ώρα: 13:00-14:30
Τίτλος: Μεικτή Τεχνική (γυναικών και αντρών)

Σεμινάριο  5
Ώρα: 14:30-16:00
Τίτλος: Voleos 
Θέμα: Κυκλικά με «αντίθετη κίνηση». Η χρήση του σπιράλ και του ελεύθερου ποδιού μέσα στην αγκαλιά. 

Σεμινάριο  6
Ώρα: 16:00-17:30
Τίτλος: Sacadas 
Θέμα: Κυκλικές και για τους δύο ρόλους. Η μηχανική του πώς καταλαμβάνω αρμονικά το χώρο του άλλου.

Συμμετοχή:
1 Σεμινάριο 20 ευρώ 
4 Σεμινάρια 60 ευρώ
6 Σεμινάρια 80 ευρώ 
Τango Café + Practica Asistida: 7ευρώ
Practica Asistida: 5ευρώ Ο νέος μας χώρος βρίσκεται: 
Νάκου 4 
(ύψος Καλλιρρόης 30/παράλληλη της Λ. Συγγρού)
Περιοχή Μακρυγιάννη/Ακρόπολη 11743, Αθήνα
Στάση Μετρό: Ακρόπολη ή Συγγρού Φιξ
https://goo.gl/maps/84q22C1xW4yrA1cw8

Τηλ Επικοινωνίας 6975368713

Σας περιμένουμε!!