top of page
30042019-_MG_3666.JPG

Theodore & Ioanna

34716285_10156050297419818_5188349171064635392_n.jpg

Ο Θοδωρής ξεκίνησε να ασχολείται με το tango το 2004, ενώ η διδακτική του δράση άρχισε το  2009, με ορόσημο την συνίδρυση της σχολής TANGart στην Αθήνα το 2011. 

Η Ιωάννα, μετά από δεκαετή θητεία στον κλασσικό χορό, γνώρισε το tango το 2010. 

 

Μαζί συνεργάζονται επαγγελματικά από το 2015, ενώ είναι ζευγάρι στη ζωή από το 2012.

 

Εκτυλίσσουν ήδη τη δράση τους παρουσιάζοντας τη δουλειά τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με πολλαπλές συμμετοχές σε 
α. φεστιβάλ Αργεντίνικου Tango ανά τον κόσμο 
β. σε πολλαπλά καλλιτεχνικά projects (θεάτρου, κινηματογράφου, μουσικής)
γ. και εξειδικευμένα σεμινάρια ψυχολογίας σε συνεργασία με εξειδικευμένους ψυχοθεραπευτές.

Ο Θοδωρής και η Ιωάννα είναι δύο άνθρωποι απλοί που το tango τους έχει αγγίξει πρωτίστως σε ανθρώπινο επίπεδο για όσα αντιπροσωπεύει.


Η αγάπη τους για το tango είναι η κινητήριος δύναμη και βάση για τη διδασκαλία τους προσεγγίζοντας το tango στον πυρήνα του, δηλαδή στην χορευτική επικοινωνία μεταξύ δυο ανθρώπων που συνυπάρχουν σε μια αγκαλιά.

A tango improvisation in the quarantine
original music written by Pantelis Ravdas and arranged by Angelos Angeloy
filmed and edited by Christos Tolis (Sub.Urban Images and Soundscapes)
camera assistant: Spiridon Kotsiopoulos

Αγαπούν το tango διότι μπορεί να εκφράσει τις άπειρες διαθέσεις της ανθρώπινης ψυχής.

 

Δεν εγκλωβίζει το σώμα σε αποστασιοποιημένα σχήματα, αντιθέτως χαρίζει μοναδικά εργαλεία έκφρασης και επικοινωνίας που μοιράζονται δύο άνθρωποι από κοινού για να «μιλήσει» ο ένας στον άλλον.


Πιστεύουν πως όπως η σχέση ενός ζευγαριού στη ζωή ωριμάζει, εξελισσόμενη αδιάκοπα, έτσι και η χορευτική σχέση δυο ανθρώπων σε μία αγκαλιά βρίσκεται σε συνεχή δυναμική εξέλιξη, μεταμόρφωση και οδηγεί στην πρόοδο της αμοιβαίας κατανόησης και έκφρασης.


Φιλτράροντας τη δουλειά τους μέσα από το σεβασμό στους πρώτους χορευτές tango, καθημερινούς ανθρώπους της Αργεντινής του προηγούμενου αιώνα, επιδιώκουν τη διαρκή μείξη και ανανέωση του βηματολογίου και της ποιότητας κίνησης, με στόχο ένα πλούσιο, εκφραστικά στιβαρό αποτέλεσμα, έχοντας ως βασικό πυρήνα έμπνευσης την ποικιλόμορφη μουσική του tango και την αξία της αγκαλιάς και της επαφής.


Χορεύοντας πάντα αυτοσχεδιαστικά, διασφαλίζουν ότι κάθε τους παρουσίαση είναι διαφορετική, άρα μοναδική.


Διδακτικά επιχειρούν να προσεγγίσουν την προσωπικότητα κάθε μαθητή και, προσαρμοζόμενοι στα δυνατά και αδύνατα σημεία του, να τον διαμορφώσουν σε χορευτή ικανό για γόνιμο διάλογο μέσα στην αγκαλιά του tango, ώστε να μπορεί να αντλεί και να δίνει απόλαυση ήδη από τα πρώτα του βήματα.

30042019-_MG_3648.JPG

Θοδωρής & Ιωάννα,
Απόσπασμα από την Εκπομπή "Αλάτι της Γης" στην ΕΡΤ

40656978_10156263426424818_8436677291156701184_n.jpg
LOGO TANGOLISTICO.001.jpeg

Το 2018, ο Θοδωρής και η Ιωάννα διαμορφώνουν το διδακτικό πρόγραμμα TANGOLĺSTICO, ως επιστέγασμα της εμπειρίας τους στη διάδοση του Αργεντίνικου Tango.

Το TANGOLĺSTICO concepto del principio al fin που σημαίνει από την “αρχή έως το τέλος” είναι μία ιδέα γύρω από το πως, κατά τη γνώμη τους, θα πρέπε να διδάσκεται το Αργεντίνικο Tango.

Το TANGOLĺSTICO έχει στόχο τη διαμόρφωση χορευτών ικανών για ουσιαστική επικοινωνία και συν-εκφραστικότητα βοηθώντας να εξελιχθούν και να αναπτύξουν τη δική τους χορευτική προσωπικότητα. 

Από τον κοινωνικό χορό μέχρι τα πιο ευφάνταστα βηματολογικά εγχειρήματα, το tango μας παρέχει εργαλεία που μεταδίδονται και χρησιμοποιούνται στην καλλιτεχνική δημιουργία.

Το TANGOLĺSTICO περιλαμβάνει: 
•    Σταθερά Εβδομαδιαία Ομαδικά Μαθήματα Προχωρημένων, Μεσαίων, Αρχαρίων και Νέων Αρχαρίων με μηδενική εμπειρία.
•    Έναν επιπλέον προαιρετικό κύκλο σεμιναρίων με πρωτότυπες ιδέες για τη μουσική, κινησεολογική και ερμηνευτική προσέγγιση του tango.  
•    To Tango Bodywork, ένα πρόγραμμα καθαρής εκγύμνασης του σώματος με έμφαση την ενδυνάμωση σημείων του σώματος όπου το tango κάνει υπερ-χρήση. Το πρόγραμμα αυτό παραδίδεται   σε ολιγομελή τμήματα και σε συνεργασία με έμπειρο personal trainer.
•    Ιδιαίτερα μαθήματα, κατ’άτομο ή σε ζεύγη μαθητών, από τον καθέναν μας ξεχωριστά ή και από τους δύο μαζί.
•    Online ομαδικά σεμινάρια Μουσικότητας και εκμάθησης Ισπανικών μέσω των στίχων του Tango. Και τα δύο σεμινάρια είναι μοναδικά αφού δεν διδάσκεται κάτι ανάλογο στην Ελλάδα. 

Dancing in Buenos Aires @ Milonga Mandrilera 

Paper Moon | Manos Chatzidakis | Solo Bandoneon Version

bottom of page